31 Ekim 2014 Cuma

BMW X5 M ve X6 M

BMW X5 M ve X6 M
BMW X5 M ve X6 M
BMW X5 M ve X6 M modellerini Los Angeles Auto Show’dan hemen önce tanıttı. En büyük M modelleri olan BMW X5 M ve X6 M bir kere daha performanslarıyla dikkat çekecek.
Geniş hava girişlerine sahip agresif ön tampona sahip olan ikilinin siyah ön panjurunda küçük model plakaları bulunuyor, geliştirilmiş ızgara, aerodinamik marşpiyeler, havalandırmalı çamurluklar, aerodinamik benzersiz yan aynalar ve 21″ hafif alaşım jantlar ile  çamurluklarının hemen arkasında havalandırma kanalları ve bagaj kapaklarında spoiler standart olarak sunuluyor. Lastik olarak modellerde Michelin Pilot Super Sport UHP kullanılmış. Arka lastikler 325/30 R21 iken önler ise 285/35 R21 olmuş. Aracın arkasında ise; Bir M standardı olarak dörtlü egzoz çıkışıyla donatılan otomobillerde daha iddialı görünüme sahip arka tamponlar dikkat çekiyor.

30 Ekim 2014 Perşembe

Scion tC RS 9.0 Edition

Scion tC RS 9.0 Edition
Scion tC RS 9.0 Edition
Cadılar Bayramı zamanına denk getiren ve bu döneme uygun gövde rengine sahip Scion tC'nin sınırlı üretim versiyonlarına Release Series 9.0  eklendi. 
Üretimi 2.000 adet ile sınırlı olan otomobilin Cartel Customs ve Jeremy Lookofsky ile ortaklaşa geliştirilen aracın Cartel gövde kiti,siyah alaşım jantları, sportif ön ve arka tamponla birlikte Araç aynı zamanda TRD yaylar ve bir önceki seri ile aynı olan  merkeze monte edilmiş egzoz çıkışı ile dikkat çekiyor.Üretimi 2.000 adet ile sınırlı olacak.

Citroën AirCross Lunar

Citroën AirCross
Citroën AirCross
Citroën ,C3 Picasso temelleri üzerine geliştirilen kompakt MPV aracı AirCross'un tanıtımını Sao Paulo otomobil fuarı’nda yaptı.
Citroën, Brezilyalı styling ekibi tarafından geliştirilen ve Brezilya pazarının gelecekteki eğilimlerine göre tasarlandığını belirtiler.

Fiat FCC4

Fiat FCC4
Fiat FCC4
Fiat, dört kapılı coupe olarak nitelendirdiği FCC4 (Fiat Concept Car 4) adını verdiği, yeni konseptini Sao Paulo Otomobil Fuarı'nda crossover kategorisinde farklı bir araç sergileyeceğini duyurdu.
Ön tasarımında yuvarlak hatlı aynı zamanda agresif görünen, ledli farları ve ince ızgarası,genişletilmiş çamurluklar, büyük jant ve lastikler, ince yapılı yan aynalar. gizlenen B sütunu ve C sütunun konumu aracın görünümünü pick up benzeri araç olarak göstermiş.5 metre uzunluğa, 1.94 metre genişliğe ve 1.6 metre yükseliğe sahip olan konsept,arka kapıları geriye doğru açılırken, arkaya doğru yükselen omuz çizgisi ile bütünlük sağlanmış.

Renault Duster Oroch

Renault Duster Oroch
Renault Duster Oroch
Duster modeli ile büyük satış başarısı yakalayan Dacia,Güney Amerika pazarında Renault markasıyla satılan Duster’ın pick up versiyonu Duster Oroch'ı,Sao Paulo Otomobil Fuarı'nda resmi olarak tanıttı.
Pick-up olarak tasarlanan araç, köşeli ön tampon,LED farlar, kaput üzerindeki hava girişleri, yan basamaklar, tavan rayları, LED arka stoplar, bagaj örtüsü, iki yana yerleştirilmiş egzoz çıkışları, turuncu desenli ve plastik gövde kaplamaları ,gizlenmiş B sütunu  ile saten beyaz dış gövde rengi ile dikkat çekiyor. 

Nissan Kicks

Nissan Kicks
Nissan Kicks
Nissan, Brezilya'da gerçekleştirilecek olan Sao Paulo Otomobil Fuarı'nda ara segmente dahil olan yeni Kick konseptini sergileyecek. Nissan seri üretim halinde ilk olarak Brezilya pazarında sunulması hedeflenen  konsept, 4.3 metre uzunluğunda, 1.8 metre genişliğinde ve 1.6 metre yükseklik açıklanırken, 2.62 metre aks mesafesine sahip olan  konsept, ölçülerine bakıldığında Juke ve X-Trail arasında konumlandırılacak.

28 Ekim 2014 Salı

Mercedes-Benz G-Serisi Edition 35

Merdedes-Benz G-Serisi Edition 35
Merdedes-Benz G-Serisi Edition 35
Mercedes’in arazi araçları içinde çok özel bir yeri olan klasik G Serisi 35 yaşını doldurdu. İlk kez 1979 yılında üretilmeye başlayan ve bu yılda 35. yaşını kutlayan Mercedes G serisi, özel bir model üretti.
Serinin geçmişi  ilk olarak Mercedes markası altına doğmadı. Avustralyalı üretici Puch, ilk G modellerini ordu için üretiyordu. Daha sonra Mercedes, Puch ile işbirliği yaparak kendi markası altındaki ilk G modelini geliştirmek için harekete geçti. Mercedes lüks donanımlar üzerinde çalışırken Puch ise Avusturya’da üretim planlarını hazırladı. İki markanın birleşimden ilk Mercedes G-Class 1979 yılında yollara çıkmış oldu.

Renault Sport RS 01

Renault Sport RS 01
Renault Sport RS 01
Renault Sport RS 01 yarış arabası 58,000 seyirci önünde İspanya'da Jerez pistinde 18 Ekim'de halka açık olarak ilk turunu yaptı.Yarış otomobilini kullanan Eski Formula 1 şampiyonu Alain Prost , Renault Sport RS 01 ‘in muhteşem olduğunu ve imaj açısından önemli olduğunu belirtikten sonra “Bu otomobil Renault için ileriye dönük yeni bir adım, Endurance (Dayanıklılık) yarışı için tasarımına başlanılan otomobilden gerçek bir yarış otomobili doğmuş. RS 01’in tasarımı büyük ölçüde yeni üretilmiş modellerden ilham almış” sözleriyle devam etti.

McLaren P1 GTR

McLaren P1 GTR 
McLaren P1 GTR
Yeni McLaren P1 GTR Lewis Hamilton'ın şampiyonluk kazanan 2008 MP4-23 Formula modelinden esinlenerek üretilen McLaren yol modeline kıyasla pist için tasarlanmış bir otomobil olarak tanımlanıyor. İç mekanda yeni bir direksiyon dikkat çekiyor ama bu direksiyon yabancı değil. 2008 yılında Formula 1 yarışını kazanan McLaren MP4-23 ile aynı direksiyona sahip. Her yanına tuşlar yerleştirilmiş direksiyon bütün kontrolleri elinizi direksiyondan ayırmadan kullanabilmenizi sağlıyor.
P1 GTR 3.8 litreye çift turbo beslemeli v8 motor ve buna ek elektrikli motor kullanılıyor. İki ünitenin aynı anda kullanılması ile birlikte toplamda 1000 beygir güç üretiyor.

27 Ekim 2014 Pazartesi

SEMA Show Ford Mustang Galpin

Ford Mustang Galpin

Ford, Las Vegas SEMA Show için on ikiden fazla model tasarlıyor.Ford Galpin Auto Sports, Steeda ve Roush versiyonlarından sadece birkaçı.  Mustang’in 50’nci yılı şerefine tasarlanan Galpin modeli ise aynı zamanda değerli bir metalle kaplanacak. Siyah gövde renkli modelde; boyanın içinde, jantlarda, yan eşiklerde, fren kaliperlerinde ve marka logolarında da altın parçacıklar bulunacak. Ancak SEMA’da herkesin dikkatini çekecek olan sadece bu parıltı değil. Bu modelde aynı zamanda 725 beygir güç üreten 5.0 litre V8 motora  yer verilecek. Bu modelde Chevrolet Corvette C7’ye benzer şekilde kaputta cam bir kısım olacak. Bu coupede led sinyal lambalı yeni farlar ve stop lambaları kullanılacak ve iç kısımda siyah ve sarı rengin kombine edildiği Recardo koltuklara yer verilecek. Modelde 14 inçlik fren kaliperlerine, Vortech air to air intercooler’a, ve yüksekliği ayarlanabilen süspansiyonlara yer verilmiş. kaputa soğutma kanalı eklenmiş ve modele özgü ön lip tasarlanmış.

Peugeot 308 1.2 Motor 130 hp PureTech 1 depo benzin ile 1.718 kilometre!

 Peugeot 308 1.2 Motor 130 hp PureTech
Peugeot, Türkiye’de bir kez daha son derece iddialı bir yakıt tüketim testi gerçekleştirdi. Peugeot Türkiye, 130 beygir gücündeki yeni turbo benzinli PureTech motorunun verimliliğini ve yakıt ekonomisini Türkiye yol şartlarında ispat etmek üzere Volkan Işık Akademi ve TOSFED ile yola çıktı.

Yeni Peugeot 308 1.2l 130 hp PureTech benzinli motor ile gerçekleştirilen test ile Edirne’den Ardahan’a en düşük yakıt tüketimini elde ederek ulaşmak hedeflendi. Peugeot 308 1.2l 130 hp PureTech manuel şanzımanlı  Allure versiyonu ile, 100 kilometrede ortalama 3,2 litrelik tüketim değeri ile Edirne’den Ardahan’a 1.718 kilometre geride bırakıldı.

Audi TT Cup

Audi TT Cup
Audi TT Cup
Audi, geçtiğimiz aylarda yenilediği TT modelinin yarış versiyonunu olan TT Cup versiyonunu tanıttı. 2015 yılında düzenlemeye başlayacak tek marka organizasyonun da İlk etapta 24 adet aracın hazırlanacağı ve bunlardan 6 tanesinin yarışlara katılacak misafir pilotlara verileceği diğer 18 araç için başvuru ile çaylak pilotlar arasında seçileceği gelen bilgiler arasında.

Volkswagen Amarok 4X2 Türkiye Fiyatı

Volkswagen Amarok
Volkswagen’in pick up sınıfındaki modeli Amarok, 4x2 otomatik şanzımanlı seçeneğiyle Türkiye’de. 2,0 litrelik çift turbo dizel motora sahip Yeni Amarok 4x2 Otomatik, 180 PS’lik gücü ve sınıfında tek olan 8 ileri otomatik şanzımanla sunuluyor.

Volkswagen Ticari Araç, Amarok’un 4x2 modelinin otomatik şanzımanlı seçeneğini satışa sundu. Volkswagen markasının ve Avrupalı bir üreticinin pick up sınıfında ürettiği ilk araç olma özelliğine sahip Amarok, 4x2 otomatik şanzımanlı versiyonu Türkiye satış fiyatları, Amarok 2.0 TDI Highline 140 PS 77.270 TL , Amarok 2.0 BiTDI Highline 180 PS manuel 83.330 TL ile 2,0 TDI 180 PS’lik motorla, Highline donanım seviyesinde 89.730 TL anahtar teslim fiyatla satın alınabiliyor.

4X4 Amarok fiyatları 2.0 BiTDI Highline 180 PS 90.610 TL  Amarok 2.0 BiTDI Highline 180 PS Otomatik 97.010 TL  Amarok Canyon 2.0 BiTDI 180 PS 96.670  TL Amarok Canyon 2.0 BiTDI 180 PS Otomatik 104.080 TL

Trion Nemesis 2000 HP

Trion Nemesis 2000 HP
Trion Nemesis 2000 HP
2012 yılında kurulmuş olan Amerikalı üretici Trion süper otomobil kavramını bir adım daha öteye taşıyarak markanın ilk seri otomobili olma özelliği taşıyan,2000 HP gücündeki Trion Nemesis’i 2016 yılında satışa çıkaracağını açıkladı.

Bugatti Veyron’un açtığı kapıda Koenigsegg Agera gibi üst düzey spor otomobillerin yer aldığı ligde Trion Nemesis de 2000 HP güç üreten motoruyla kendi yerini açmayı düşünüyor.

24 Ekim 2014 Cuma

Land Rover Defender Urban Truck

Land Rover Defender Urban Truck 
Land Rover Defender Urban Truck 
Land Rover Defender Urban Truck 

Land Rover'ın Defender modelini farklılaştırarak şehir içi kamyon modeli ile off road birleşiminden oluşan üç farklı seri olarak ortaya çıkaran Urban Truck firması, yapılan uygulamaları tanıttı.

Dış tasarımda yeni piona black  KBX ön ızgarayla farları çevrelenmiş olan Defender  ön tampona yeni eklenen ek farlar,yan hava çıkışları,yan basamaklar ve 18 inç alaşım jantları off road lastikleri ile donatılmış. 

İç kabininde Recaro  spor koltuklar napa deri ve alcantara karışımı ,direksiyon simidi 3 kollu alüminyumdan olan Defender  aynı zamanda Alpine uydu navigasyon sistemi de uygulanan yenilikler arasında.

Porsche Macan Turbo TechArt

Porsche Macan Turbo TechArt 
TechArt Porsche’un  Macan modeli için uyarlanmış modifikasyon programı hakkında ayrıntılı bilgi yayımladı.
Kompakt crossover Macan Turbo,gövde kitinde, ön karbon splitter, yenilenen yan etekler,  arka difüzörü ,bagaj üstü çift katlı spoyleri ve yan ayna kaplamaları görünen değişiklikler arasında.

23 Ekim 2014 Perşembe

Mercedes-Benz GLA 45 AMG Brabus

Mercedes-Benz GLA 45 AMG Brabus
Mercedes-Benz GLA 45 AMG Brabus
Mercedes'in geçtiğimiz aylarda Türkiye'de satışa sunduğu A Serisi üzerinde yükselen Kompakt SUV modeli GLA, Brabus'un elinden geçti.

Mercedes-Benz GLA 45 AMG Spor ve off-road karşımı bir gövde kitine yer verdiği otomobilde geniş ön ızgarasını iki adet krom çıta ile buluşturup, brabus logosuyla  dikkat çekiyor. Ön tamponun hava girişlerinde piona black deflektör bulunan ve alt kısımda splitter  uygulanmış. Led lambalı yan etekleri ve kapı eşikleri ,çift egzoz çıkışı ve  piona black difizörünü brabus logolu spoiler ile tamamlanmış.

Mazda RX9 Konsept

Mazda RX9 Konsept
Japon otomobil meraklılarının en beğendiği modeller arasında gelen Mazda RX’lerin en son modeli olucak olan RX9  Yeni Zelandalı tasarımcı Alex Hodge , tasarım konseptini tanıttı. Projesinde Kodo tasarım anlayışını da benimsediğini söyleyen Alex Hodge, 90’ların en popüler modellerinden olan RX7’in tasarımımdan ilham aldığını belirtti.

Eylül Ayında En Çok Tercih Edilen Otomobil Markası Hangisi?

1987 yılında Alfa Romeo, BMW, Peugeot, Citroen ve VW-Audi Türkiye Mümessili olan 5 firma temsilcisi 10 iş adamı tarafından kurulan Otomobil İhracatçıları Derneği 2002 yılında derneğin adını Otomotiv Distribüterleri Derneği (ODD) olarak değiştirmiştir. 2004 yılında ODD’nin iktisadi işletmesi kurularak çalışma alanını genişletme hedefi alınmış. 2014 itibari ile 47 uluslararası markayı temsilen 30 üyesi bulunan ODD tarafından açıklanan Eylül ayı en çok satan araçlar listesini siz otomobil tutkunlarına sunuyoruz.

BMW M4 DTM Champion Edition

BMW M4 DTM Champion Edition 
BMW M4 DTM Champion Edition 
DTM ,Almanya Binek otomobiller Şampiyonası geçtiğimiz sene BMW liderliğini Audi’ye kaybettikten sonra bu sene katıldığı M4 DTM ile yeniden şampiyonluğu kazandı. 2014 sezonunda, Marco Wittmann’ın yardımları ile BMW Team RMG, pilotlar ve markalar şampiyonasını zaferle noktaladı.

BMW bu zaferin ardından, Marco Wittmann'ın şampiyonluğu anısına hazırlanan otomobilde, Marco Wittmann'ın yariş aracının taşıdığı 23 numarayı 23 adetlik sınırlı üretimle noktalandırıyor. 

22 Ekim 2014 Çarşamba

Geçmişten Günümüze BMW 'X' Modelleri 15 Yaşında !

BMW X Serisi
Crossover ve SUV segmentinde BMW’yi temsil eden X Serisi otomobillerin ilki diyebileceğimiz X5’in piyasaya sunulmasının üzerinden 15 yıl geçti.

1999 yılında E53 kasa X5 ile Land Rover ile Mercedes-Benz, karşısına çıkan marka, X ailesini gün geçtikçe genişletti. İlk jenerasyon o kadar tutuldu ki toplamda 620.000 adet üretildi.X1, X3, X4 ve X6 ile büyürken, marka 3.3 milyonluk satış adediyle önemli bir rakama da imza attı. Hepsi bu kadar da değil geliştirilmekte olan X7 daha geniş ve daha lüks modelin hazırlıklarında olduğunu da belirttiler.

Geçmişten günümüze BMW X serileri...

Volkswagen'den Passat CC ve Alltrack 2016'ya kaldı!


Volkswagen’in orta sınıf temsilcisi Passat’ın CC ve Alltrack versiyonlarının da satışa sunulacağı açıklandı.

B8 kodu ile pazara sunulmaya başlanan yeni nesil Volkswagen, ilk olarak sadece sedan ve station wagon karoser seçeneklerine sahip olsa da Alman markanın baş tasarımcısı Klaus Bischoff'un yaptığı açıklamalar, önümüzdeki dönemde Passat ailesine yeni üyelerin katılacağının sinyallerini veriyor
Markanın dinamo modellerinden olan Passat, yeni haliyle kasım ayında satışa sunulacakken, CC ve Alltrack modellerinin Avrupa’da satışa sunulmasının 2-3 yılı bulabileceği bilgiler arasında yer alıyor.

Güncel nesil Passat'da sunulan CC adlı dört kapılı sportif sedan, Bischoff'a göre, 2016 yılını ortalarında yeniden hayat bulacak. Yerden yükseltilmiş karoseri, plastik kaplamaları ve dört tekerlekten çekiş sistemi ile standart modellerden farklılşan Passat Alltrack'da yeni nesilde de önümüzdeki yıllarda gün ışığına çıkacak. 

Yeni Volkswagen Passat 2015 Türkiye fiyat listesi!

Yeni Volkswagen Passat
Yeni Jenerasyon 2015 model Volkswagen Passat Türkiye satış fiyatları belli oldu. Dünya tanıtımı Paris Otomobil Fuarı’nda gerçekleştirilen ve Türkiye’de Kasım ayı sonunda satışa sunulacak olan kendi segmentinin lideri Passat, 69.900 TL’den başlayan fiyatlarla satışa sunulacak.
Yeni Passat’ta 1.4 TSI 125 HP BMT, 1.4 TSI 150 HP BMT ACT, 1.6 TDI 120 HP BMT, 2.0 TDI 150 HP BMT ve 2.0 TDI 190 HP BMT motor seçenekleri bulunuyor. Trendline, Comfortline ve Highline donanım seviyeleri bulunan 2015 model yeni Passat’ta manuel ve DSG şanzıman seçeneklerine yer veriliyor.

Aralık ayında 1.6 TDI versiyonu Türkiye yollarına çıkacak olan otomobilin 1.4 TSI DSG versiyonu için 2015 yılını beklemek gerekecek. Volkswagen’in Türkiye distribütörü Doğuş Otomotiv, yeni 2015 Passat modeliyle 2015 yılında D segmenti sedan olarak yüzde 33 pay almayı hedefliyor.

BMW 218i Active Tourer Türkiye'de!

BMW 218i Active Tourer
BMW 218i Active Tourer
BMW geçtiğimiz mart ayındaki Cenevre Fuarı’nda dünya prömiyeri gerçekleşen 218i Active Tourer, marka için birçok ilklere imza atıyor. Segmentindeki rakiplerinin küçük SUV ve Crossover modelleriyle rekabet edecek olan yeni 218i Active Tourer ile BMW, premium kompakt MPV segmentini oluşturuyor. 218i Active Tourer’in bire bir rakibi ise Mercedes B Sınıfı.
Kompakt MPV sınıfı araçların Türkiye’deki satış rakamı yılda yaklaşık 15 bin adet civarında.Buda toplam pazarın yaklaşık yüzde 2.5’ine karşılık geliyor. Bu yılın sonuna kadar 300- 350 adetlik bir satış hedefiyle pazara giren BMW’nin gelecek yıldan itibaren bu sınıftan almayı düşündüğü pay ise yılda 1500 adetlik satışla yüzde 10 civarında. 
Ülkemizde BMW 218i Active Tourer ekstra paket ve opsiyonel donanımlar hariç 99 bin 788 TL.’den başlayan fiyata sahip.

Audi RS7 Sürücüsüz Konsept

Sürücüsüz Konsept Audi RS7
Audi’nin RS7 konsept aracı ile Hockenheim Pisti’ni, sürücüsüz bir şekilde yarış hızında kat ederek büyük başarıya imza attı. 19 Ekim’de Alman DTM Yarışları’nın sezon finali öncesinde piste çıkan RS7, 4.5 kilometre uzunluğunda ve 17 virajın bulunduğu pistte, aracın potansiyellerinin tam olarak ortaya konulması için de düzlüklerde tam gaz virajlarda da güçlü frenlemeler yapılarak, 2 dakika 10 saniyede tamamlanan pistin tur rekoru, 1 dakika 13 saniye ile ünlü Finli pilot Kimi Raikkonen’e ait. 560 bg gücünde 8 kademeli otomatik şanzımanı ve quattro dört tekerlekten çekiş sistemiyle  azami hızı saatte 305 kilometre olan, Audi RS7 pistin uygun düzlüklerinde 240 km/s hıza kadar çıktı.

21 Ekim 2014 Salı

Mercedes GL Serisi Larte Design “Black Crystal"

Mercedes Larte Design “Black Crystal"
Mercedes Larte Design “Black Crystal"
Lexus ve infiniti markalarının suv modelleri ile modifiyede kendini kanıtlayan Larte Design, mercedes gl serisi’ni elden geçirdi. Amerikalı tuning firması, kullandığı wide body kit ile yeni gl serisini çok güçlenmemiş olsa da  daha dikkat çekici hale getirmiş.

“Black Crystal” adlı body kitin, bu araçta yeni ön kaput, led gündüz farlı ön tampon, aşşağı doğru uzatılmış karbon fiber ön ızgara, genişletilmiş çamurluklar,  basamak şekilde yan etekler, genişletilmiş arka çamurluklarla uyum içinde olan arka tampon, yeni arka difüzör,  dörtlü yeni egzoz çıkışları, tavan üstü spoyler yer alıyorken, arka difüzörün merkezi kısmına yerleştirilmiş stoplar  farklı bir izlenim verilmiş.Son olarak 22 inç jantla donatılan araç genişletilen çamurlukları doldurmuş.

Larte design, stock motorundaki turbo dizel ünite 258 beygir güç üreten mercedes gl serisinin bu değerini 290 beygir 690 Nm torka yükseltilmiş.

Volkswagen Saveiro Surf (Pick-UP)

Volkswagen Saveiro Surf
Volkswagen, Brezilya gibi su sporlarının çokça yapıldığı ülkeye özel bir modeli Saveiro Surf’u tek bir gövde seçeneğiyle Sao Paulo’da tanıtılacak.

Volkswagen’in Saveiro Surf’te ilk dikkat çeken bir başka ülkeye özgü olan modeli Fox Pipper’in petek yapılı ön ızgarasının benzeri kullanılmış olması.


Araçta ayrıca 15’inçlik jantlara yer verilmiş. Kaputun altında ise 1.6 litrelik 104 HP güç üreten benzin ya da etanol ile çalışan bir motor sunulacak. 5 ileri manuel şanzımanla sunulacak araç, önden çekişli.

Ford Mustang GT Hennessey HPE700

Ford Mustang GT Hennessey HPE700
Ford Mustang GT Hennessey HPE700
Amerikalı modifiye firması Hennessey, yeni Ford Mustang GT modelini ,Hennessey Performance tarafından tanıtılan ilk araç.

Karbon fiberden üretilmiş başarılı widebody kit kullanan firma, yeni ön kaput, ön tampon, karbon fiber ön tampon eki , geniş yan etekler, difizör ve ince spoiler ile tamamlamış.20 inç inçlik hennessey h10  jantla donatılan araç  yeni egzoz sistemi, motordaki ve frenlerdeki güçlendirmeyle son noktaya gelmiş.

Hennessey Venom F5 1400HP

Hennessey Venom F5 
Hennessey, dünya rekoru kıran Venom GT'nin devamı niteliğindeki F5  modelini , 7-litre hacmindeki V8 motorda yapılan turboşarj güncellemeleri ve havalandırma sistemindeki geliştirmeler sayesinde maksimum gücü 1420 beygir güce çıkan araç gövdesinde de yüksek miktarda karbon fiber ve alüminyum kullanarak otomobilin ağırlığının 1300 kg’nin altında kalmasını sağlanmış.

19 Ekim 2014 Pazar

Citroen DS Divine Concept

Citroen DS Divine Concept
Citroen DS Divine Concept
Citroen bünyesinde ortaya çıkan  Divine DS, 2014 Paris Otomobil Fuarı’ nda sergilemek üzere yeni bir konsept olarak tanıttı. Markanın çıkış yeri olan Paris’ te tasarlanan Divine DS, güncel modellerle hiçbir detayı ortak olmayan yepyeni bir tasarıma sahip. Metal elemanların kendine sıkça yer bulduğu dış tasarım, ani ve keskin köşeleri, geniş kıvrımları ve güçlü çizgileri ile bir konsept otomobilden beklenen görüntüyü sunuyor. Divine DS’ in ileride direkt bir üretim modeline dönüşmesi düşünülmese de konseptin  DS markasının tasarım yönünü sergilemek için tasarlandığı söyleniyor.

17 Ekim 2014 Cuma

Holden VF Commodore 2015

Holden VF Commodore 2015
Holden VF Commodore 2015
Avustralyalı üretici Holden Commodore modeline yeni renkler, direksiyon arkasına kulakçık ve ufak tefek iyileştirmelerle tanıtıldı.

İlk dikkat çeken otomobilde alev kırmızı ve orman yeşili parlak renkler ile alınabilen ,19 inç ile donatılmış jantları,geri görüş kamerası ve kişiselleştirme ile bagaj kapağı bölümüne parlak siyah kaplanabiliyor.

Üç farklı direksiyon kalibrasyonu Elektronik Hidrolik Direksiyon  sisteminde de iyileştirmeler yapılmış .Commodore’da sunulan V6 LPG ile çalışan ünite eski popülerliğini kaybettiği için motor seçenekleri arasından çıkarıldı.