21 Kasım 2014 Cuma

Audi Prologue

Audi Prologue
Audi Prologue
Audi, Los Angeles Auto Show Fuarı’nda Prologue konseptini tanıttı.Piyasaya çıktığında A9 olarak adlandırılması beklenen coupenin bir çok bölgesi yeniden yorumlanmış.
Dış tasarımda Audi'nin bombeli bir kaput, ince yapılı matrix laser uzun far asistanı, yanları içeriye döndürülen altıgen ön panjur, agresif bir görünüm sunan ön tampon, ince yapılı yan aynalar, 22 inç çaplı jantlar ve sportif görünümlü yan etekler kullanılmış. Uzun bir C sütununa sahip olan konseptin arka bölümünde Citroën'in büyük sedan C5 modellerinden hatırladığımız bombeli cam görülebilirken ince yapılı LED stoplar ve gizlenmiş egzoz çıkışları diğer detaylar arasında sayılabilir.
Audi Prologue
Audi Prologue
İç mekanda dijital gösterge saati,deri döşeme ve ahşap kaplamaların yanında geniş bir vites konsolu eklenirken hem sürücü hem de ön yolcu bölümüne yerleştirilen dokunmatik ekranlar aracın farklılığını ortaya koyuyor.Ayrıca havalandırma ve müzik sistemini sürücüsünün cep telefonundan aldığı bilgiyle ayarlayabilen otomobilin arka koltuklarına yolcu oturduğunda da kafalıklar otomatik olarak yükseliyor.
Audi Prologue
5 noktadan bağlantılı yükseklik ve sertlik ayarlı süspansiyonu ile gövde kontrolünde iddialı olan Prologue’un alüminyum ve yüksek dayanımlı çelik gövdeye sahip konsept güncel A8’den 40 mm kısa, 70 mm daha alçak ve aks mesafesi 50 mm daha kısa.Kaputu altında çift turbo beslemeye sahip 4 litre hacimli v8 motor bulunan konsept 605 beygir güç, 750 Nm tork üretiyor. 8 ileri vitesli otomatik şanzıman ve dört tekerlekten çekiş sistemine sahip olan aracın 0'dan 100 km/s sürate ulaşması 3.7 saniye sürüyor. Yakıt tasarrufu için ihtiyaç duyulmadığı takdirde 4 silindirini kapatabilen ve 48 voltluk elektrik motoru ile desteklenen Prologue’un 100 km’de 8.6 litre yakıt tükettiği ve 199g/km’lik CO2 emisyon salınımı olduğu iddia ediliyor.

Audi Prologue
Audi Prologue

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder