17 Aralık 2014 Çarşamba

Ferrari Sergio

Ferrari Sergio
Ferrari Sergio
Bir dönemin göz alıcı Ferrari modelleriyle adı birlikte anılan ve otomotiv tasarımı konusunda tüm dünyaca kabul görmüş bir isim olan Sergio Pininfarina'nın anısına hazırlanan Ferrari Sergio'dan 6 adet üretildi. Sınırlı sayıda üretilen bu özel araçların ilki Birleşik Arap Emirlikleri Kraliyet Müzesine konulmak üzere sahibine yollandı. 

Ferrari Sergio
Geçtiğimiz yıl Cenevre otomobil fuarında Pininfarina standının dikkat çekici modellerinden olan Sergio üretime geçti. Ferrari Sergio şık ve sportif tasarımıyla büyük beğeni toplamış ve koleksiyonerlerin ilgi odağı haline gelmişti.
 458 Spider temelleri üzerine geliştirilen otomobil konsept versiyonundan çok daha sade bir tasarıma sahip. Altın renkli jantlar, ileriye doğru açı yapan takla barı, siyah renkli motor kaputu, büyük difüzör ve yeniden şekillendirilen arka bölüm diğer detaylar arasında sayılabilir.
Ferrari Sergio
Motor ve şasi olarak tamamen firmanın son dönemde ürettiği en başarılı model olarak adlandırılan 458 Italia üzerine geliştirilen Ferrari Sergio'nun kaputun altında, standart bir 458'dekinin elden geçirilmiş hali olan ve 458 Italia Speciale Aperta'da da kullanılan atmosferik 4.5 litre V8 motor yer alıyor. 605 bhp güç üreten araç 0-100 hızlanmasını ise sadece 3.0 saniyede tamamlayabiliyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder