30 Aralık 2014 Salı

Mitsubishi Lancer Evolution X Final konsept

Mitsubishi Lancer Evolution X Final konsept
Japon üretici Mitsubishi artık bir efsane haline gelen Lancer Evolution ailesinine veda etmeye hazırlanıyor. Bu nedenle sınırlı üretime sahip olacak özel bir seri üzerinde çalışan firma ortaya çıkan otomobili 9-11 Ocak 2015 tarihlerinde Tokyo otomobil fuarında sergileyecek.

Son tasarım olan Lancer Evolution X Final konsept görünüm olarak standart Lancer Evolution X ile arasında büyük fark olmayan araç sadece siyah gövde rengine sahip olacak. 19 inç çaplı jantlarla donatılacak olan özel seri mat boyayla birlikte bazı parçalarında parlak siyaha da yer vermiş.
Asıl yeniliği kaput altında sunacak olan Final Concept'in turbo beslemeye sahip 2 litre hacimli motorunun 480 beygir güç üreteceği açıklandı. Japon HKS şirketinin üzerinde bazı geliştirmeler yaptığı 2.0 litrelik turbo üniteli motor, yeni ECU (motor kontrol ünitesi) ve egzoz entegre edilerek, bu sayede 5 vitesli manuel şanzıman ile tekerlere 480 beygirlik güç aktarılması sağlandı.  Dört tekerlekten çekiş sistemi ve 5 ileri vitesli manuel şanzımansa standart donanımda.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder