30 Aralık 2014 Salı

Mitsubishi Lancer Evolution X Final konsept

Mitsubishi Lancer Evolution X Final konsept
Japon üretici Mitsubishi artık bir efsane haline gelen Lancer Evolution ailesinine veda etmeye hazırlanıyor. Bu nedenle sınırlı üretime sahip olacak özel bir seri üzerinde çalışan firma ortaya çıkan otomobili 9-11 Ocak 2015 tarihlerinde Tokyo otomobil fuarında sergileyecek.

Mazda LM55 Vision Gran Turismo

Mazda LM55 Vision Gran Turismo
Yakında Gran Turismo 6 için Mazda da boş durmadı oyuna özel konsepti tanıtıldı.Yol otomobillerinden olduğu gibi Kodo tasarım dilini kullanan Mazda aracın önünde büyük hava girişleri ve ince yapılı LED aydınlatmalar görülebilirken tekerleklerin içeride kalan bölümleri açıkta bırakılmış. Arka tasarım da LED stoplar, dev difüzör ve yüksek spoiler görülebiliyor.

29 Aralık 2014 Pazartesi

Toyota Mark X GRMN

Toyota Mark X GRMN
Toyota Mark X GRMN
Toyota'nın büyük sedan modellerinden Mark X GRMN farklı bir body kit ile geliyor. Sadece 100 adet üretilecek olan araç standart seride otomobili daha sportif hale getiren Gazoo  Racing bu aracın da modifikasyonundan sorumlu. 3.5 litre hacimli v6 motorunun gücü 321 beygire yükselen otomobil 380 Nm tork üretebiliyor. 6 ileri vitesli manuel şanzıman gücü arka aksa aktarıyor.
Süspansiyon ve fren sistemleri elden geçirilen Mark X GRMN'in arka tamponu kenarlarda hava çıkışlarına sahipken alt bölümde de bir difüzör görülebiliyor. Egzoz sistemi de yenilenen aracın dörtlü egzoz çıkışı da farklı bir görünüme kavuşurken tavan ve yan aynalar karbon fiberden üretilmiş.

24 Aralık 2014 Çarşamba

Cadillac CTS-V

Cadillac CTS-V
Cadillac CTS-V
Cadillac, 2016 CTS-V modelini Kuzey Amerika Uluslararası Otomobil Fuarı öncesi duyurdu. Cadillac'ın sportif model ailesi olan V modellerinden geçen ay tanıtılan küçük sedan ATS-V'nin ardından şimdi de sıra CTS'in en güçlü modeline geldi.

23 Aralık 2014 Salı

Mercedes S63 AMG Coupé G-POWER

Mercedes S63 AMG Coupé G-POWER 
Modelleri güçlendirmekte oldukça iyi olan G Power firması modifiye ettiği BMW modellerinin ardından şimdi de  Mercedes modelleri üzerinde çalışma yaptı. G Power firmasının el attığı araçsa S Serisi Coupé'nin AMG imzalı modellerinden birisi.

Infiniti Concept Vision GranTurismo

Infiniti Concept Vision GranTurismo
Infiniti Concept Vision GranTurismo

Infiniti Gran Turismo 6 için tasarlanan “Concept Vision GranTurismo” modelinin tanıtımını yaptı.
Seri üretim Infiniti modellerinde de kullanılan ön panjuru çok daha büyüterek araca uygulayan üretici agresif görünen ön tampon hava girişleri ve ince LED farlarla sportif görünümü pekiştirmiş. A sütununda ince kemerler kullanılan otomobilin yan aynaları yerine kameralar yerleştirilirken yan etekler çift katlı tasarıma sahip.

20 Aralık 2014 Cumartesi

BMW M4 G-POWER

BMW M4 G-POWER
BMW M4 G-POWER
G-Power BMW’nin sportif coupe M4 modeli için ayrı bir kit hazırladı.Sektörün öne çıkan markalarından olan G-Power, 2014 model M3 Sedan ve M4 Coupe için uyguladığı programını açıkladı.Farklı yan etekler, ince bir spoiler ve 20 inç çaplı jantlarla birlikte yükseklik ve sertliği ayarlanabilen süspansiyon sistemiyle alınabilen aracın turbo beslemeye sahip 3 litre hacimli motoru 520 beygir güç, 700 Nm tork üretebiliyor. 0'dan 100 km/s sürate 3.9 saniyede ulaşabilen otomobil 200 km/s'e 11.8 saniyede ulaşabilirken maksimum sürati 325 km/s'in üzerine çıkmış.

17 Aralık 2014 Çarşamba

BMW 6 Serisi

BMW 6 Serisi
BMW 6 Serisi
BMW'nin 6 Serisi de makyajlanan otomobiller arasına katıldı. Ufak tefek güncellemelerden oluşan farklılıkları görebilmekse çok kolay değil.  Radikal değişiklikler olmasa da makyajla beraber ön tampon ve böbreklerde küçük değişikliklere gidilmiş. Ayrıca modele standart olarak LED farlar ve sis farları dahil edilmiş.

BMW 6 Serisi Detaylı Fotoğraf Galerisi

BMW 6 Serisi 

BMW 6 Serisi

Ferrari Sergio

Ferrari Sergio
Ferrari Sergio
Bir dönemin göz alıcı Ferrari modelleriyle adı birlikte anılan ve otomotiv tasarımı konusunda tüm dünyaca kabul görmüş bir isim olan Sergio Pininfarina'nın anısına hazırlanan Ferrari Sergio'dan 6 adet üretildi. Sınırlı sayıda üretilen bu özel araçların ilki Birleşik Arap Emirlikleri Kraliyet Müzesine konulmak üzere sahibine yollandı. 

15 Aralık 2014 Pazartesi

Bmw 2 serisi

Bmw 2 serisi
Bmw 2 serisi
Bmw'den 2 serisine güncelleme.Dört farklı donanım paketi tanıtılan otomobilin 220d modelleri artık dört tekerlekten çekiş sistemiyle alınabilirken asıl yenilik kaput altına eklenen 1.5 litre hacimli benzinli motor. 2 Serisi Active Tourer modelinden tanıdığımız turbo beslemeye sahip 3 silindirli ünite. 1.5 litre hacminde 3 silindirli bir motor seçeneği ekleyerek işe başlayan Bavyera’lı firma, bu motor sayesinde 136 beygir güç ve 220 Nm tork elde ediyor. Ortalama 5.1-5.6 lt/100 km yakıt tüketen makine, 0-100 km/h hızlanmasını manuel şanzımanla 8.8 saniyede, 8 ileri otomatik şanzımanla ise 8.9 saniyede tamamlıyor ve son olarak 212 km/h sürate ulaşıyor.

Audi Q7

Audi Q7
Audi Q7
Audi’nin SUV sınıfındaki amiral gemisi olan Q7 ikinci nesil model olarak üzerindeki sır perdesi de kaldırıldı.Daha keskin hatlarla karşımıza çıkan Q7 selefine göre çok da farklı tasarlanmış olmasa da keskinleşen hatlarıyla hantallığını attığını söyleyebiliriz. Değişikliklerin büyük çoğunluğu kabin içerisinde yapılmış modelde eski karmaşıklığın yerine yeni TT ve Passat modellerinde kullanılan dijital panel kullanılarak sadeliğe gidilmiş. Passat ile aynı havalandırma  ızgaralarının kullanılması ise Volkswagen grubunun kopyala yapıştır parçalarına ayrı bir örnek oluyor. 

12 Aralık 2014 Cuma

Mercedes GLE Coupe

Mercedes GLE Coupe 

Mercedes GLE Coupe 
Stuttgartlı otomobil markası Mercedes-Benz, önemli bir eksiğini tamamlıyor.BMW'nin X6 modeliyle iyice ara segmentler yaratmaya başlamasının ardından bir de bu aracını 2008 yılından bu yana toplamda 6 yıl boyunca rakipsiz olarak başarılı satış rakamlarıyla buluşturması Mercedes'in de dikkatini çekti. Model ailesinin isimlerini revize eden ve yepyeni isimlerle pazara girmek isteyen Alman marka, ilk fotoğrafını yayınladığı GLE Coupe, GL modelinin üzerine inşa edilecek. Geçtiğimiz Nisan ayında Pekin'de bir konsept olarak tanıtılan SUV modeliyle yeni modelinin sinyallerini veren Mercedes bu aracını GLE Coupé ismiyle piyasaya sürdü.

Fiat Doblo

Fiat Doblo
Fiat Doblo
Fiat,dünya genelinde  sürekli yeni model geliştiren ve bu modellerin bazılarını ana marka veya farklı marka adıyla da pazarlıyor.Jeep Renegade temellerini kullanan Fiat 500X ardından daha önce Ram Pro Master City ismiyle tanıtılan ticari araç Doblo ismiyle tanıtıldı.

Audi RS3 Sportback

Audi RS3 Sportback
Audi RS3 Sportback
Audi'nin Kompakt sınıfın en beğenilen hatchback modellerinden A3’ün beklenen sportif modeli geldi. C segmentinde yer alan A3'ün en sportif versiyonu RS3 daha agresif bir görünüm ve tanıdık motoruyla tanıtıldı. RS3 Sportback, agresif ön tasarımında geniş hava girişlerinin ve plakalığın altındaki “quattro” yazısının önemli bir payı var.

MERCEDES MANSORY S63 AMG

MERCEDES MANSORY S63 AMG
MERCEDES MANSORY S63 AMG
MANSORY tarafından modifiye edilen Mercedes'in büyük sportif sedan modeli S63 AMG’ye el attı.Genelde görünüm konusunda abartıya kaçan firma bu sefer kaputun altında köklü değişiklere gitmiş.

11 Aralık 2014 Perşembe

BMW 3.20i 170 HP Efficient Dynamics F30 Test Fotoğrafları

BMW 3.20i
BMW 3.20i

Ferrari FXX K

Ferrari FXX K
Ferrari FXX K
Ferrari, Abu Dhabi’deki Finali Mondiali etkinliğinde Ferrari'nin XX programının yeni üyesi tanıtıldı .
Daha önce LaFerrari XX olarak bilinen araç, şirketin ilk hibrit aracı olan LaFerrari üzerine inşa edilmiş. Diğer iki kardeşi gibi yola çıkma izni bulunmayan FXX K sadece trafiğe kapalı alanlarda kullanılabilecek. Adının sonuna getirilen “K” harfini ise modelde kullanılan (KERS) kinetik enerji geri dönüşüm sisteminden alıyor. FXX K hiçbir yarışta kullanılmayacak ve “tavizsiz, teknolojik yenilikler içeren” bir araç olması amaçlanarak geliştirildi. Araç sadece çok özel müşteriler için satışa sunulacak ve müşteriler bir test programına dahil edilecek.

MINI Cooper JCW

MINI Cooper JCW
MINI Cooper JCW
Yeni nesil MINI'nin en sportif versiyonu da tanıtıldı. Konseptine sadık kalınarak hazırlanan ve modele özel tasarım detaylarından kolayca tanınabilen otomobilde artık daha büyük hacimli bir motor kullanılıyor. Twin-scroll turbo beslemesi sayesinde dört silindirli motorundan 320 Nm tork elde edilen ve bu torkla birlikte 0-100 hızlanmasını sadece 6.3 saniyede tamamlıyor. Ortalama yakıt tüketim değeri 6.7 litre/100 km olarak açıklanıyor.

10 Aralık 2014 Çarşamba

Hyundai i40

Hyundai i40
Hyundai i40
Hyundai'de yenilik rüzgarı esmeye devam ediyor.Sedan ve station wagon gövde seçeneklerine sahip olan i40'ın da makyajlı yüzü üzerindeki perde kalktı.
Elden geçirilen stop lambaları, daha sofistike altıgen ızgara ve LED sis farları entegre edilmiş yeni ön tampon makyajın en önemli unsurlarından olurken, marka makyajlı i40’da yeni 16 ve 18 inç boyutundaki jantlara yer veriyor.Yeni gövde rengi seçenekleri ve jant opsiyonlarının yanında daha köşeli hatlara sahip otomobilde gri renkli yan aynalar ve farklı iç desene sahip stoplar da bulunuyor.

Yeni döşemeler ve daha kaliteli bir dokunmatik ekrana sahip navigasyon sistemi donanıma eklenirken yol işareti tanıma sistemi, uzun far yardımcısı ve ileri viraj alma yardımcısına sahip çekiş sistemi de araçla birlikte alınabiliyor.

Kia KX3 Consept

Kia KX3 Consept
Kia KX3 Consept
Soul modeli ile küçük SUV segmentinde yer alan Kia, bu sınıfta yeni bir modelle daha yer almaya hazırlanıyor. Hyundai'nin ix25 adlı SUV modeli platformunda ortak alt yapıda geliştirilecek yeni modelin izlerini Guangzhou Otomobil Fuarı'nda sergileyeceği KX3 Concept'i ile verecek olan Kia, aracı 2015 yılında öncelikli olarak Çin pazarında sunmayı hedefliyor. Görsel olarak markanın kompakt SUV modeli Sportage'den de izler taşıyan aracın, 2570 mm'lik aks mesafesi kardeşi Hyundai ix25 ile birebir aynı. 201 hp güç üreten 1.6 litrelik turbo T-GDI motor ile donatılan konsepte karşın aracın üretim versiyonunda, 1.4 ve 1.6 litrelik dizel ve benzinli motorların sunulması bekleniyor. Dört tekerlekten çekiş sisteminin opsiyon olarak yer alacak.

Cadillac ATS-V.R

Cadillac ATS-V.R
Cadillac ATS-V.R
Bu yıl Los Angeles'ta tanıtılan tek Cadillac ATS modeli sportif versiyon ATS-V değil. Aynı otomobilin yarış modelini de sergileyen Cadillac bu otomobili GT3 klasmanında pistlere sürecek. Kaputu altında çift turbo beslemeye sahip 3.6 litre hacimli v6 motor görev yapan yarış aracı yaklaşık 600 beygir güç, 705 Nm tork üretebiliyor.
Bu tip araçların tipik tasarım özelliklerine sahip olan araçta genişletilmiş gövde, büyük hava girişleri, 18 inç çaplı jantlar, gövde üzerine açılmış ek hava girişleri, dev spoiler ve difüzör dikkat çeken detaylar arasında.

Cadillac ATS-V

Cadillac ATS-V
Cadillac ATS-V
Cadillac ATS-V Performans otomobilini Los Angeles Otomobil Fuarı’nda tanıttı.Cadillac'ın en küçük modelleri en sportif versiyonlarına kavuştu. Hem dört hem de iki kapılı olarak alınabilecek olan ATS-V görünümüyle olduğu kadar yeni motoruyla da dikkat çekiyor.
Kaputu altında çift turbo beslemeye sahip 3.6 litre hacimli bir v6 motor barındıran ikili 455 beygir güç, 603 Nm tork üretebiliyor. 6 ileri vitesli manuel veya 8 ileri vitesli otomatik şanzımanla ısmarlanabilen araçların detaylı teknik verileriyse henüz açıklanmadı.

Hyundai i20 Coupe

Hyundai i20 Coupe
Hyundai i20 Coupe

Türkiye basın lansmanı geçtiğimiz Eylül ayında yapılan yerli üretim Hyundai i20 yayınladığı teaser fotoğrafın ardından Hyundai i20 Coupe’yi resmen tanıttı.Daha dinamik bir görünüm sunan otomobilin kaputu altında bildiğimiz motorlar var.

Citroen C4

Citroen C4
Citroen C4

İkinci jenerasyon Citroen C4, 2015 ile birlikte makyaj opersyonu ile güncelleniyor. Görünümü neredeyse hiç değişmeyen otomobilde farklı jant ve gövde rengi seçenekleri sunulurken hafifçe koyulaştırılan farlar ve stopların iç tasarımları yenilenmiş. Yeni ışık siluetine, daha kullanışlı teknolojilere ve yeni nesil motorlara kavuşan yeni C4, Citroen'den yapılan açıklmaya göre kendi segmentindeki konfor standartlarını belirlemeyi hedefliyor. Ön bölümü yeni tasarıma sahip led farlar ile farklılaşıtırılan C4'ün arka bölümünde ise daha dinamik bir görünüm kazandıran 3d efektli yeni farlar öne çıkıyor.

Lexus LF-C2 GT

Lexus LF-C2 GT 
Lexus LF-C2 GT 

Japon üreticinin tasarımı ile bilim kurgu filminden çıkmışçasına üretilmiş ve tasarımı ile farklı olmak isteyenlerin tercihi Lexus LF C2 GT Los Angeles Otomobil Fuarı’nda sergilendi. Dört kişilik bir cabriolet konsepti tanıtan Japon üretici bu şekilde RC Coupé'nin üzeri açılan modelinin ipuçlarını veriyor.

26 Kasım 2014 Çarşamba

Subaru Viziv GT Vision Gran Turismo

Subaru Viziv GT Vision Gran Turismo
Subaru Viziv GT Vision Gran Turismo
Gran Turismo 6'da kendisini çılgın konseptlerle göstermek isteyen firmalar arasına Subaru da katıldı. Diğer markaların büyük bölümü motor konusunda karışık işlere girişmese de Subaru bu alışkanlığı bozmuş. Subaru tarihindeki en agresif tasarıma ve değerlere sahip otomobil olarak ifade ediliyor. Viziv GT’de LED farlar ile çevrili girintili çıkıntılı bir ön ızgara, yan etekler, arka difüzör ve büyük arka kanat göze çarpıyor. Gücünü 2.0 litre turboşajlı hibrit motoru ve üç adet elektrikli motor desteği ile alıyor. Bu sayede 591 Ps güç ve 800 Nm tork üretiyor. Modelde karbon malzemeler kullanılarak ağırlığı 1,380 kilogramda tutulmuş. Gran Turismo 6 oyuncuları model ile yarışabilirler.
Fotoğraflar için: