15 Ekim 2014 Çarşamba

Citroën C4 Cactus

Citroën C4 Cactus
Citroen, tasarımı ile dikkat çeken yeni SUV modeli  ülkemizde bir benzinli ve bir dizelden oluşan iki farklı motor ve Live, Feel ve Shine olmak üzere üç farklı donanım seçenekleri ile sunuluyor. 
C4 Cactus  B ve C Crossover segmentlerinin tam ortasında konumlanan, fonksiyonelliği ve çekiciliği birleştiren sıra dışı tasarım anlayışı ile kendine ayrı bir yer açıyor.
Citroen C4 Cactus’ün  benzinli versiyonu 54.900 TL’den dizel versiyonu ise 66.300 TL’den başlayacak fiyatlara sahip. Dizel model sadece ETG6 otomatikleştirilmiş şanzıman ile satışa sunulurken; benzinli model ise düz vites ve ETG otomatik şanzıman seçeneği ile sunuluyor.

Citroën C4 Cactus
Citroën C4 Cactus
Kompakt ve hafif bir platformda üretilen ve yeni nesil motorların kullanılmasıyla C4 Cactus'ün ağırlığı C4'e göre 200 kg daha azaltılmış durumda. 4.16 metre uzunluk, 1.73 metre genişlik, 1.48 metre yükseklik ve 2.60m’lik dingil mesafesi değerlerine sahip araç  panoramik tavanı, kelebek yan camları ve kanepe tarzı koltukları gibi farklı detaylar sunuyor.
Citroën C4 Cactus
Donanım seviyelerinde sunulan seçenekler başlangıç olan Live donanımı aracın standart opsiyonlarını belirlemiş.ABS, EBD, EBA, ESP, ASR, sürücü ve yolcu yan hava yastıkları, lastik basınç sensörü, programlanabilir hız sabitleyici ve hız sınırlayıcı, elektrikli ön camlar, elektrikli yan aynalar, yükseklik ayarlı sürücü koltuğu, 7” dokunmatik ekran, 4 hoparlörlü Mp3 müzik sistemi, USB priz + priz 12 V(+torpidoda AUX girişi), deri direksiyon, 16 inçlik alüminyum alaşımlı jantlar ve parlak siyah tavan barları gibi donanımları mevcut.Orta paket olarak Feel’de sunulan Live pakete ek olarak Bluetooth, viraj aydınlatmalı sis farı, yokuş kalkış desteği, direksiyondan kumandalı vites değişimi ve Stop & Start. Üst paket olarak Shine Feel paketine artı olarak  elektrikli ve ısıtmalı yan aynalar, karartılmış bagaj camı ve arka yan camlar, otomatik yanan farlar, yağmur sensörü,  geri görüş kamerası, arka park sensörü,  6 hoparlörlü Mp3 müzik sistemi + JUKE BOX fonksiyonu, navigasyon ve 17 inçlik alüminyum alaşımlı jantlar bulunuyor. 
Citroën C4 Cactus
AirBump ,Citroen Cactus'ü çepe çevre kaplayan, ön-arka tamponlar ve kapılarda yer alıyor. Çikolata rengi, koyu gri, kum gri, siyah olmak üzere dört farklı renkte sunulan Airbump: Yumuşak deri ile kaplı olan bu hava kapsülleri amortisör görevi görerek, otomobili dışarıdan gelecek ufak darbelere karşı koruyor. Airbump'da kullanılan TPU (termoplastik polüretan), adlı özel malzeme renk atmama özelliği de taşıyor. Tüm zorlu kullanım testlerinden geçen Airbump'lar özel bir bakıma ihtiyaçlarıı olmadığı gibi aracın bakım ve onarım maliyetlerinin de düşmesine katkıda bulunuyor.
Dünyada ilk kez yapılan bir uygulamayla tavana yerleştirilen yolcu hava yastığı sayesinde daha geniş oturma ve ön torpido alanı (Airbag in Roof )teknolojisi sağlanmış durumda. 
Citroën C4 Cactus
C4 Cactus'un benzinli versiyonunda yer alan 1.2 litrelik Vti motor, 82 hp güç ve 118 Nm tork üretiyor. Manuel şanzıman ile 0'dan 100 km/s hıza 12.9 saniyede ulaşabilen aracın  son süratı 167 km/s .100 km’de 4,6 lt benzin tüketim değerine sahip olan aracın, emisyon değeri 107 CO2/km olarak gerçekleşiyor. 
Aynı motorun e-VTi 82 ( Euro 6 ) versiyonu ise ETG isimli otomatikleştirilmiş bir şanzıman ve “Stop & Start” sistemi ile birlikte sunulan  versiyonu  ise 100 km’de ortalama 4,3 litre tüketiyor. Emisyon değeri ise 98 CO2/km olarak gerçekleşen araç, 0'dan 100 km/s hıza 15 saniyede ivmelenirken maksimum olarak 172 km/s hıza çıkabiliyor..
Citroen C4 Cactus e-HDi 92 modelinde Stop & Start sistemine sahip, 1.6 dizel motor kullanıyor. 92 hp güç ve 230 Nm tork üreten motor aracın, 0'dan 100 km/s hıza 11.4 saniyede ulaşmasını ve 184 km/s'lik makzimum hıza çıkabilmesini sağlıyor. ETG6 otomatikleştirilmiş şanzıman ile sunulan model 100 km’de 3,5 litre yakıt tüketim değeri ve 92 gr'lık emisyon değeri ile öne çıkıyor. 
Citroën C4 Cactus
Citroën C4 Cactus
Citroën C4 Cactus
Citroën C4 Cactus
Citroën C4 Cactus
Citroën C4 Cactus
Citroën C4 Cactus
Citroën C4 Cactus
Citroën C4 Cactus
Citroën C4 Cactus

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder