28 Ekim 2014 Salı

McLaren P1 GTR

McLaren P1 GTR 
McLaren P1 GTR
Yeni McLaren P1 GTR Lewis Hamilton'ın şampiyonluk kazanan 2008 MP4-23 Formula modelinden esinlenerek üretilen McLaren yol modeline kıyasla pist için tasarlanmış bir otomobil olarak tanımlanıyor. İç mekanda yeni bir direksiyon dikkat çekiyor ama bu direksiyon yabancı değil. 2008 yılında Formula 1 yarışını kazanan McLaren MP4-23 ile aynı direksiyona sahip. Her yanına tuşlar yerleştirilmiş direksiyon bütün kontrolleri elinizi direksiyondan ayırmadan kullanabilmenizi sağlıyor.
P1 GTR 3.8 litreye çift turbo beslemeli v8 motor ve buna ek elektrikli motor kullanılıyor. İki ünitenin aynı anda kullanılması ile birlikte toplamda 1000 beygir güç üretiyor.

McLaren P1 GTR
DTM tarzı karbon fiber kabuğa sahip ve 6 noktalı emniyet kemeriyle donatılmış koltuklar kullanılmış. Sürücü için özel ayarlanmış bu koltuk ağırlığı düşürmek için doğrudan şasiye bağlanmış.
İç kısımdaki bu özel işlemlerin yanında McLaren, P1 GTR için özel bir sürücü programı yaratmış. Piste otomobili tamamen hazırlamak ve ayarlamak için kullanılan program sistemi, sürücüyü bütün yeteneğini cesaretiyle birleştirerek piste aktarmaya çağırıyor.
P1 GTR programını yürüten Paul Mackenzie açıklamasında şunları dile getirdi : “Belirlenen programlar dahilin de sürücüler arabaların verebileceği her şeyden maksimum düzeyde fayda sağlayacaklar. Piste çıkmadan önce her sürücü daha önce eşi görülmemiş bir tesiste yarış simülatörünün de olduğu birçok yenilikçi ekipmanla kendini yarışa hazırlayacak. Yapılan hazırlıklar sayesinde pilotlar otomobilin kapasitesini ve gerçek performansını sonuna kadar keşfetmiş olacak, piste çıkmadan önce frenleme ve virajlara da alışmış olacaklar.”.
McLaren P1 GTR
McLaren P1 GTR
McLaren P1 GTR
McLaren P1 GTR
McLaren P1 GTR
McLaren P1 GTR
McLaren P1 GTR

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder