30 Eylül 2014 Salı

2015 Yeni Kia Sorento Önce Avrupa'da!

2015 Kia Sorento
Kia, Paris Otomobil Fuarı'nda lansmanını gerçekleştireceği yeni nesil Sorento'nun tüm motor gamını açıkladı. Avrupa pazarında güçleri 185 hp ile 200 hp arasında değişen ikisi dizel, biri benzinli 2.4 litre 188 hp motor seçeneği ile sunulacak. Tamamı altı ileri oranlı şanzımanlar ile donatılan 2.0 ve 2.2 litrelik dizel motorların yanında 2.4 litrelik benzinli motor alternatifine sahip olacak Sorento'nun 2.0 litrelik dizel motoru sadece otomatik şanzıman ile sunulurken, diğer seçenekler hem manuel hem de otomatik şanzıman ile alınabilecek. Tek benzinli seçeneği olan 2.4 litrelik GDI ünite ise 188 hp güç ve 241 Nm tork değerlerine sahip. Bu motora sahip Sorento manuel şanzıman ile  0'dan 100 km/s hıza 10.4 saniyede ivmelenip maksimum olarak 202 km/s hıza çıkabilirken, otomatik şanzıman ile ivmelenmesini 10.5 saniyede tamamlayıp, 195 km/s hıza ulaşabiliyor. Yakıt tüketim değeleri henüz açıklanmayan yeni Sorento'nun tüm motor gamı Euro6 emisyon normlarını karşılayabiliyor. Avrupa pazarına sunulacak tüm versiyonlarında, tamamen yeni elektrik motorlu hidrolik direksiyon sistemi (R-MDPS) görev alacak.


Yeni Peugeot 508 Test ve İnceleme Mardin Lansmanı

Peugeot 508
Peugeot'un ilk kez 2011 yılında piyasaya sürdüğü D segmenti temsilcisi 508, bu ay itibariyle makyajlı versiyonuyla satışa çıkıyor.Yeni 508, hatırlayacağımız gibi 407 ve 607 modellerinin yerine piyasaya sürülen ,sade tasarım anlayışı ve kaliteli malzemeleriyle geniş bir müşteri kitlesine ulaşmayı hedefliyor.


29 Eylül 2014 Pazartesi

Darth Vader'in Askerleri BMW Stormtrooper ile Geliyor...!

BMW Stormtrooper M6
BMW_Stormtrooper_M6
Bir yıl önce Star Wars 7’nin galasıyla birlikte Stormtrooper’ın da galası yapıldı. Star Wars önümüzdeki sene gösterime girecek; ama Vilner’dan gelen haberlere göre BMW Stormtrooper daha hızlı davranarak Star Wars hayranlarından önce BMW hayranlarıyla buluşacak. Aracı incelediğimizde bu ismi almasındaki özel nedeni de anlıyoruz. Aracın parlak beyaz rengi ve güçle birleşen tasarımı bize Dart Vader’ın İmparatorluk ordusu askerlerini anımsatıyor. Fakat Lord Vader’ın büyük ordusunun aksine Vilner’ın yeni BMW Stormtrooper’ı eşsiz ve benzersiz. 


Hangi Otomobil Hangi Segmentte ?




Araç tanıtımlarında yada haber lerinde genellikle karşımıza çıkan A B C D sınıfı, otomobil segmentleri neye göre belirlendiğini sizin için araştırdık. Segmentler ,hacim,performans,fiyat ve en önemli kriter olan olan otomobil boyutu  kriterleri esas alınarak oluşturulur.Aslında Avrupa ülkelerinde bu konu ile ilgili belirli bir konsept yada kural yoktur,otomobil markaları kendi sınıf ve kıyas yolu ile segmentleri tanımlamaktadır.


Peugeot 308 1.2 THP 130 HP Otomatik(EAT6) İnceleme!

Peugeot 308 1.2 THP 130HP 
Peugeot_308_PureTech_Eat6

 23-24 Eylül tarihlerinde Mardin'de gerçekleşen basın lansmanın da, yeni motorlu Peugeot 308 1.2 THP EAT6 otomatik ve yenilenen yüzüyle Peugeot 508 test edildi.Peugeot 308 yeni 1.2 THP motoru ile modelin en büyük eksiği olan otomatik şanzıman EAT6’yı Peugeot kullanıcılarına sundu.

Yeni Honda Civic TYPE-R

Honda Civic TYPE-R

Honda Civic TYPE-R

Honda,Paris Otomobil Fuar’ı için , konsept  Civic Type R’ın yenilenmiş bir versiyonunu sergileyeceğini açıkladı.Geleneksel TYPE R kırmızısı rengi yerine mavi renk konseptiyle tanıtılacak olan otomobil, ailesinin en yüksek performanslı modeli ,çok daha dinamik ,agresif,görsel olarak da oldukça dikkat çekici seviyede karşımıza çıkacak.

28 Eylül 2014 Pazar

Efsane Yenilendi:2015 Mazda MX-5

2015 Mazda MX5

Mazda, üretimine başladığından, bu yana geçen zamanda, 940 bin adetlik satış rakamı ile Dünya'nın en çok satılan iki koltuklu spor modeli ünvanını elinde bulunduran MX-5 modelinin dördüncü nesil 2015 Mazda MX-5 roadster Barselona’daki yeni etkinlik merkezinde medyaya tanıtıldı. 2015 Mazda MX-5 eşsiz KODO tasarımı ve SKYACTIV Teknolojisi ile ön plana çıkıyor.

McLaren 625C

McLaren 625C

McLaren 650s’in ardından şimdi de karşımızda olan 625C ile Mclaren modelleri ni arttırıyor.
Tasarımı 650S’ten alınan hem Coupe hem de Spider gövde seçeneklerine sahip.Dikkat çeken yan hava girişleri önceden bildiğimiz MP4-12C’de olduğu gibi çift bölmeli.Otomobil 4.512 mm boya, 2.093 mm genişliğe ve 1.199 mm yüksekliğe sahip.

McLaren_625C

625C’de kullanılan jantlar,önde 19 arkadaysa 20 inç çaplı, fren diskleri önde 370mm,arkadaysa 350 mm çaplı.Amortisörler,elektronik yardımcı ayarlarına sahip olan otomobil çift turbo beslemeye sahip 3.8 litre hacimli v8 motoru 625 beygir 610 Nm tork üretebiliyor.
7 ileri vitesli,çift kavramalı yarı otomatik şanzımanla 0’dan 100 km/s hıza 3.1 saniyede ulaşabilen otomobilin sabit tavanlı versiyonu 200 km/s hıza 8.8 saniyede ulaşabilirken 0’dan 300 km/s hıza ulaşmak 26.7 saniye alıyor.
McLaren 625C’yi sadece asya pazarında satışa çıkacağını açıkladı.


Golf Ailesinin Yeni Üyesi ALLTRACK

Golf Alltrack

Volkswagen, Paris Otomobil Fuarı'nda kompakt segmentteki öncü modeli Golf'ün üzerinde geliştirdiği beşinci model olan Golf Alltrack'ı resmi olarak tanıtacağı haberini verdi. Volkswagen'in ürün gamında Golf Variant ile Tiguan modelleri arasında konumlandırılacak Golf Alltrack, hafif arazi şartlarına uyumlu karoseri ile ön planda. Yolcu otomobilinin ve son günlerin gözde araçları SUV'ların özelliklerini bir arada sunan Golf Alltrack, hem teknik altyapısı hem de görünüm ile offroad şartlarına uyumlu. Bir önceki jenerasyonu Passat Alltrack gibi, variant karoserli model üzerinde geliştirilen araçta, sürekli dört tekerlekten çekiş sistemi standart olarak sunuluyor.

Nissan Navara'ya Güncelleme!

Nissan_Navara
Asya pazarı için, pick up bir araçta binek otomobil konforu sunan modeli Navara'nın yeni jenerasyonunu tanıtan Nissan, Avrupa pazarında ise mevcut modeli güncelleyerek devam ediyor. IAA Ticari Araçlar Fuarı'nda resmi olarak tanıtılan yeni 2015 Navara, yeni güvenlik özellikleri, donanımları, iç döşemeleri ve gövde renkleri ile öne çıkıyor. Yeni 17 inç alaşım jantların sunulmaya başlandığı 2015 Navara'da Dinamik Araç Kontrolü (VDC) sistemi standart olarak sunulacak. Bronz ve gri olmak üzere iki yeni renk seçeneğine ve yeni iç döşemelere kavuşan 2015 Navara'nın motorlarında da ufak iyileştirmeler yapılmış. Emisyon ve tüketim değerleri iyileştirilen yeni Navara'da 144 hp ve 190 güç seçeneklerine sahip 2.5 litrelik dizel motorun yanında, 231 hp güç üreten 3.0 litrelik V6 dizel motor görev yapacak.

Detaylı fotoğraflar için;

Opel Mokka 1.6 CDTI 136 HP

Opel Mokka 2015

Paris Otomobil Fuarı’nda Opel,yeni 1.6 litrelik dizel motora sahip Mokka modelini duyurdu.2013 yılının en iyi dört çeker otomobili" ödülünü alan Opel'in kompakt SUV'u Mokka, yüksek sipariş adeti ile Avrupa çapında SUV segmentinde otomobil severlerin en çok tercih ettiği model oldu.Zafira Tourer, Astra ailesi ve Meriva'dan sonra Mokka'da da görev yapacak 1.6 litrelik dizel 136 hp güç üretecek. 130 hp güç üreten 1.7 litrelik dizelin yerini alacak yeni motor, 6 hp daha fazla güç ve 20 Nm daha fazla tork üretmesiyle dikkat çekiyor.


27 Eylül 2014 Cumartesi

Audi TT ve TT S Roadster!

Audi TT S Roadster

Audi TT Roadster
Audi,Cenevre otomobil fuarında 3. nesil TT diyebileceğimiz Roadster’i resmi olarak duyurdu. Yeni kasa Audi TT ve TTS olarak tanıtılan aracın teknik özellikleri ve tasarım detaylarında yeni nesil TT modelinin üstü açılabilen versiyonu Roadster,50 km/s hıza kadar 10 saniye içerisinde açılıp kapanabilen,siyah ve titanyum grisi renkleri ile tercih edilebilen yeni kumaş tavan bulunuyor.Bu tavan aluminyum ve magnezyum kullanımı ile kendi segmentindeki araçlardan 3 kg daha hafif olması ile öne çıkıyor.Volkswagen’in MQB platformunda yükselmesi sayesinde 1335 kg dan 1230 kg düşen ağırlığı, düşük yakıt tüketimi, maksimum performansla daha hızlı bir Roadster’ı karşımıza çıkarıyor.

26 Eylül 2014 Cuma

Yeni Renault Escape!


Renault Escape

Kişilerin güven duygusunu artırmasında da artısı olan SUV araçların kullanımının her geçen gün arttığını görüyoruz. Talepler bu doğrultudayken Renault bekleyenlerini şaşırtarak bir crossover ile karşımızda. 2013 Frankfurt Otomobil Fuarı’nda sergilenen Initiale Paris Konseptinin üretim modeli yeni Escape zarafet ve modernizmi bünyesinde barındırarak görenleri etkiledi.


2015 Peugeot 508 RXH ALLROAD

2015 Peugeot 508 RXH
Peugeot da sunulan Hybrid4 teknolojisini standart olarak benimseyen RXH apayrı bir model olarak karşımıza çıkıyor. Allroad ağırlıklı sürüş özelliği, çok yönlü kullanım avantajı ve çevre performansı bu versiyonu otomobil dünyasında ayrıcalıklı bir yerde konumlandırıyor.

Elektrikli Renault Zoe Türkiye'de!

Renault Zoe


Renault’un elektrikli otomobilleri Twizy,Kangoo Z.E ve Fluence Z.E nin ardından dördüncü elektrikli otomobili olan Zoe,30 dakikada şarj olabilme özelliği ile dikkat çekiyor.

25 Eylül 2014 Perşembe

Ferrari 458 Speciale 'A'perta

Ferrari 458 Speciale A
Ferrari 458 Italia ailesinin yeni üyesi Speciale A, Spiderın daha da güçlenmesiyle ortaya çıkan yeni nesil üstü açık bir araçla otomobil dünyasına merhaba dedi.

Peugeot 208 GTİ 30'uncu Yılına Özel Efsane Geri Döndü...!

 30. Yıla Özel Peugeot 208 GTI



Peugeot 208 GTI 30th

 Fransız otomobil devi Peugeot küçük hot hatch modelinin 30. yılını kutluyor. 1984 yılında 205 GTI ile başlayan efsane 30 yılın ardından 30.yıla özel Peugeot 208 GTI modeli özel bir tasarım olarak karşımızda. Aracın dış tasarımında tercih edilen renklerde kırmızı ve siyah kombini tercih edilirken, donanımsal anlamda ve motor gücünde özelleştirilmiş bir araç Peugeot sevenleri bekliyor.

Volkswagen Passat 2015 Yeni Tasarım Yeni Teknoloji!

VW Passat 2015

Volkswagen, geçtiğimiz günlerde sınırlı ön tanıtımını yaptığı yeni Passat'ın ayrıntılarını açıkladı...!
Yeni tasarımı ve teknolojik özellikleriyle Mercedes C-Class ve BMW 3 serisiyle yarışıyor. Passat, Volkswagen grubunun sevdiği bir ürün olan MQB platformu üzerine inşa edildi. Bu sayede 85 kilogram hafifletilen otomobil yüzde 20 daha tasarruflu hale geldi.
Volkswagen tasarım patronu Walter d'Silva'nın otomobilin tasarımında teknik olarak ince çizgiler, kısa uzantılardan esinlenildiğini ifade ettiği yeni Passat daha hırçın daha akıcı çizgilerle kaşımızda.
Otomobilin tüm versiyonlarında bulunan LED arka aydınlatmalar sadık kalınırken, ön aydınlatmalar LED opsiyonuyla birlikte halojen olarak dizayn edilmiş. Öte yandan yeni Passat'ta modernleştirilmiş iç mekan, yeni 12.3 inçlik TFT gösterge paneli ve multimedya ekranı, head-up display, akıllı park asistanı, radar destekli trafik yardımcısı ve acil fren sistemi gibi teknolojik yenilikler Volkswagen sevenlere sunulmuş.

Mercedes-Benz C63 AMG, 476 HP ve 510 HP

Mercedes-Benz C63 AMG 510 HP
Mercedes-Benz’in orta sınıftaki performanslı modeli C63 AMG, yeni nesilde 476 HP ve 510 HP’lik iki versiyonla satışa çıkacak. 

2015 Honda Cıvıc Sport..!

2015 Honda Civic Sport

Avrupa ve Türkiye’de geniş bir kullanıcı kitlesine sahip olan Honda Civic, hatchback ve Tourer modellerinin makyajlanmasıyla güncellemesini devam ettiriyor. İç tasarımda, özel arka koltuk sistemleri, hatchback’de 477 litre, Tourer’de 624 litre ile segmentlerine göre daha geniş ve kullanışlı bagaj hacmi, entegre gündüz farlarına sahip yeni farlar ve farklılaştırılan ön tampon ilk dikkat çeken unsurlardan olurken, Civic hatchback'de ayrıca yeni arka tampon, yan etekler, siyah kaplamalı arka spoyler ve yeniden tasarlanan led arka farlar yenilikler arasında yer alıyor.

Fiat'ın Yenilenen Hafif Ticarisi Doblo

2015 Doblo

2015 yılı ilk çeyreğinde Avrupa ve Türkiye’de satışa sunulacak olan yeni Doblo, segmentinin en geniş model seçeneklerini sunuyor. Cargo, Combi, Trucks ve Flatbeds olmak üzere dört farklı gövde seçeneğiyle birlikte, iki ayrı yükseklik ve uzunluk versiyonu bulunan Doblo bu sayede, sayısız farklı kullanım ihtiyacına cevap veriyor.


24 Eylül 2014 Çarşamba

Yeni Peugeot 508 Mardin'de!

Yeni Peugeot 508

Yeni 508,ön yüzünde yeni marka kimliği, daha düşey ön ızgara,yatay kaput,full led farlar devamında arka görünümünde ise yatay arka yüz ,yeniden tasarlanmış alt panel,yeni arka stoplar (aslan pençesi) dikkat çeken unsurlardır.
Yeni Peugeot 508

Mardinde yapılan lansman'da Türkiye satış fiyatları da belli oldu.


Peugeot 308'e Yeni Motor, Yeni Şanzıman ve Türkiye Fiyatları..






Peugeot 308 yeni motor (puretech 1.2), yeni otomatik şanziman (eat6) ve Türkiye fiyatları belirlendi...

23 Eylül 2014 Salı

Peugeot RT3-RT4-RT5 (WİP COM) , RNEG (WİP NAV)

Bugün iki yıl süresince çözmeye uğraştığım ve mutlu sonla bitirdiğim Peugeot navigasyon sistemlerinin teoride karmaşık pratikte basit olan montaj aşamaları hakkında ayrıntılı bilgi vereceğim. RT3 ve RT4’ün her ikisinde de montaj işlemi uygulanmıştır. 

Öncelikle Peugeout’nun bu hem fonksiyonel hem de görsellik anlamında ilgi çekici sistemlerinin Türkiye Peugeot kullanıcılarına sunulmaması büyük eksiklik olduğunu düşünüyorum. Cihazın ayrıntılı montajına geçmeden önce bu ürünlerin teminini yurtdışı ürün sitelerinden sağlayabilirsiniz. Bunun temel nedeni de ürünün Türkiye’ye girişinin çok maliyetli olması sebebiyle, bulunmamasıdır. Yıllara göre bu sistem yenilenmiştir. Kısaca kronolojiyi aşağıda sunuyorum.

Ağustos Ayında En Çok Tercih Edilen Otomobil Markası Hangisi?



1987 yılında Alfa Romeo, BMW, Peugeot, Citroen ve VW-Audi Türkiye Mümessili olan 5 firma temsilcisi 10 iş adamı tarafından kurulan Otomobil İhracatçıları Derneği 2002 yılında derneğin adını Otomotiv Distribüterleri Derneği (ODD) olarak değiştirmiştir. 2004 yılında ODD’nin iktisadi işletmesi kurularak çalışma alanını genişletme hedefi alınmış. 2014 itibari ile 47 uluslararası markayı temsilen 30 üyesi bulunan ODD tarafından açıklanan Ağustos ayı en çok satan araçlar listesini siz otomobil tutkunlarına sunuyoruz.

22 Eylül 2014 Pazartesi

Yeni Peugeot 308 1.6 E-HDI (T9-2014) Güncel Testi


                                   
Yeni Peugeot 308 10 Eylül 2013 tarihinde Frankfurt Otomobil Fuarı’nda sevenlerine sunuldu. 12 Eylül’de ise Fransa’da satışları başladı. Yeni yüzü ve yeni çizgileriyle sınıfındaki Volkswagen Golf, Ford Focus ve Opel Astra gibi rakiplerini arkada bırakmış gibi gözüküyor. 

21 Eylül 2014 Pazar

Peugeot RCZ R 1.6 THP 270 hp,

Türkiye'ye gelişi merakla beklenen hatta gelip gelmeyeceğine dair şüpheler beslenen bir otomobilin Türkiye’de satışa sunulmasından önce Peugeot Türkiye'nin biz kullanıcılara verdiği değer üzerine aracı görüntülemiş olduk. Kendilerine bu noktada çok teşekkür ediyorum.

Büyüleyici Tasarımıyla Yeni Kasa Volkswagen Polo...


Karakteristik yapısıyla Yeni Polo önce Avrupa’da ardından Türkiye’de yollarda. 2014 yeni kasa Volkswagen Polo 5. Nesil olarak üretime sunuldu. Hem iç hem dış tasarımda ince detaylara giderek güvenli ve haz dolu bir sürüş keyfi yaşatıyor. Dış tasarımdaki keskin hatlar, yan aynalar, arka stop lambalarının uyumu tasarımsal anlamda görenleri kendine hayran bırakıyor. 

20 Eylül 2014 Cumartesi

Makyajlı Scirocco Türkiye Pazarında!


Volkswagen’in 2008’de yoğun ilgi gören aracı Scirocco’nun doğumu aslında 1974’e dayanmaktadır. İlk nesil araç 1974-82 yılları arasında üretilmiş olup, ikinci nesil üretim 1981-92 yılları arasında gerçekleşmiştir. Scirocco, 2008 yılından bu yana sadece iç detaylarda yeniliğe gitmiş -Klasik Volkswagen kokpit anlayışıyla- dış tasarım anlamında beklenen yeniliği 2014 yılında gerçekleştirerek makyajlı Scirocco’yu Avrupa pazarına sürmüştür.

Peugeot Quartz Crossover: Markanın Farklı Yüzü

Peugeot’dan 21. Yüzyıla yakışır bir araç tasarımı ile Peugeot Quartz otomobil tutkunlarının ilgisini çekti.  Değişen otomobil algısı ile ilgili önemli ipuçları barındıran Quartz, Paris Otomobil Fuarı’nda bir crossover tasarımı ile yer aldı. 23 inçlik jantları ve Peugeot’nun güncel modellerinde ağırlık verdiği LED aydınlatma sistemleri fütüristik tasarımın dikkat çeken unsurlarından oldu.

Peugeot 508'in yeni yüzü Türkiye'de!

Yeni Peugeot 508

Kapsamlı şekilde yenilenen Peugeot’nun D segmentindeki büyük aile modelinin son versiyonu Yeni PEUGEOT 508 Markanın ürün gamında yükseliş stratejisini her zamankinden daha fazla gözler önüne seriyor. Yeni PEUGEOT 508’de markanın yeni modellerinin simgesi haline gelen yenilenmiş  ön ızgara, Full LED ön farlar, dokunmatik ekran, geri görüş kamerası ve kör nokta uyarı sistemi gibi yenilikler yer alıyor. Aynı zamanda sadece 105g CO2 /km emisyon değeriyle bu güç kademesinde segmentin en iyisi olarak kabul edilen 2,0 L BlueHDi 150 BVM6 (6 ileri manuel versiyon) gibi tutumlu ve yüksek performanslı Euro 6 motor seçenekleri tüketicinin tercihine sunuluyor. Ağustos ayında Moskova ve Chengdu Fuarları’nda eş zamanlı olarak, ardından Paris Otomobil Fuarı’nda tanıtılacak olan modelin satışına Avrupa’da 2014 yılının Eylül ayında başlanacak. 2014 yılının son çeyreğinde Türkiye pazarına sunulması planlanan Yeni PEUGEOT 508’in tanıtımıyla, PEUGEOT D segmentindeki iddiasını bir kez daha ortaya koyuyor.