20 Eylül 2014 Cumartesi

Peugeot Quartz Crossover: Markanın Farklı Yüzü

Peugeot’dan 21. Yüzyıla yakışır bir araç tasarımı ile Peugeot Quartz otomobil tutkunlarının ilgisini çekti.  Değişen otomobil algısı ile ilgili önemli ipuçları barındıran Quartz, Paris Otomobil Fuarı’nda bir crossover tasarımı ile yer aldı. 23 inçlik jantları ve Peugeot’nun güncel modellerinde ağırlık verdiği LED aydınlatma sistemleri fütüristik tasarımın dikkat çeken unsurlarından oldu.



Peugeot’nun yeni geliştirdiği EMP2 platformunun üzerinde yükselen, 4.5 metre uzunluğunda ve 2.06 metre genişliğinde olan aracın motor kaputunun altında 500 HP'lik bir hibrid motor yer alıyor. 4 silindirli 1.6 lt'lik turbo beslemeli benzinli motor RCZ R’dan tanıdığımız 270 HP güç üreten motorun yanında 198 kw güç üreten elektrikli bir motor besliyor. Bunun yanında da 85 kw'lık bir elektrik motor daha bulunmakta. 


Sürücülere adanmış i-Cocpit- Peugeot i-Cocpit, gömülü göstergeler ve direksiyon ile sürücülerine oturduğu yerden yüksek performanslı bir sürüş zevki ve güvenliği sağlıyor.

 Peugeot Quartz konseptinde Peugeot ONYX’de kullanılan poli-karbondan üretilmiş parçalar kabin tasarımında da devam etmiştir.










Peugeot-Quartz

Peugeot-Quartz

Peugeot-Quartz

Peugeot-Quartz

Peugeot-Quartz

Peugeot-Quartz

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder