29 Eylül 2014 Pazartesi

Darth Vader'in Askerleri BMW Stormtrooper ile Geliyor...!

BMW Stormtrooper M6
BMW_Stormtrooper_M6
Bir yıl önce Star Wars 7’nin galasıyla birlikte Stormtrooper’ın da galası yapıldı. Star Wars önümüzdeki sene gösterime girecek; ama Vilner’dan gelen haberlere göre BMW Stormtrooper daha hızlı davranarak Star Wars hayranlarından önce BMW hayranlarıyla buluşacak. Aracı incelediğimizde bu ismi almasındaki özel nedeni de anlıyoruz. Aracın parlak beyaz rengi ve güçle birleşen tasarımı bize Dart Vader’ın İmparatorluk ordusu askerlerini anımsatıyor. Fakat Lord Vader’ın büyük ordusunun aksine Vilner’ın yeni BMW Stormtrooper’ı eşsiz ve benzersiz. 




BMW_STORMTROOPER
Sizde hissediyor musunuz bilmiyoruz ama bu güçte büyük bir farklılık var. Bulgaristan’dan doğan yeni bir BMW Stormtrooper, eski BMW M6 E64 temelleri üzerine inşa edilerek yükseldi.Vilner, İmparatorluk askerleri ve ışın kılıcı yöneticisi Dart Vader ile kombinlenmiş yeni BMW Stormtrooper’ı yeni imajı ile satışa çıkardı.

BMW_Stormtrooper_Star_Wars

BMW_Stormtrooper_Star_Wars

Vilner üstü açılabilen yeni Stormtrooper için,  geçen yıl çıkartılan BMW 645Cİ Coupe-based Bullshark’ı takip ettiği düşünülse de bu arabanın düşünülenden ve beklenenden daha farklı bir tasarım olduğunu söyledi. Vilner tasarımcıları bu sefer de geleneksel çizgilerden uzak bir renk kombinasyonu ile farklılıklarını sürdürdüler. Daha çok beyaz ve kahverenginin ağırlıklı olduğu araçta bulunan 20” siyah jantlar oldukça karakteristik bir hava katmış. Buna ek olarak tasarımcıların kullanmış olduğu beyaz şeritler aracı daha da güzelleştirerek bize Star Wars’tan bildiğimiz X-Wings savaşçılarının iyon motorlarını anımsatmış.
BMW_Stormtrooper_Star_Wars
Şirket, BMW Bullshark’ta olduğu gibi üretim ve tasarımda bütün çalışmaların Bulgaristan’daki stüdyolarda gerçekleştiğini ifade etti. Bunun yanında Vilner Gang, örnek araç üzerinde birçok düzeltme ile değişiklikler yapıldığını ve Stormtrooper’ın Bullshark’tan bir hayli farklı olduğunu ifadelerine ekledi.
Bmw_Stormtrooper_Vilner
İç tasarımı kahverengi, gövdesi ise üç katmanlı beyaz sedef ile kaplı. Vilner burada, eskitilmiş Nappa deri ve kahverengi Alcantara kullanmış. Kilometre göstergesi de aynı renkle vurgulanmış. Ön koltukların arkasında da bulunan emniyet kemerleri ve iDrive kontrol sistemi parlak beyaz. Siyah zeminli farlar LED ışıklar ve aydınlatılmış beyaz ampullerle modern bir tasarım sunuyor. Arka stoplardaki LED’ler ise kişide adeta Star Wars’ta ışın kılıçlarıyla savaşıyormuş hissi uyandırıyor. Vilner değerlendirmelerinde 500 HP (368kW) V10 motorunun yeterli olduğunu ve herhangi bir değişikliğe gidilmediğini değerlendirdiklerini de ifade etti.

Bmw_Stormtrooper_Vilner
Şimdilik bu açıklamalarla yetinen firma, Vilner’ın tüm detayları çok kısa bir zaman içerisinde açıklayacağının haberini de verdi.

Bmw_Stormtrooper_Vilner

Bmw_Stormtrooper_Vilner

Bmw_M6

Bmw_M6

Bmw_M6

Bmw_M6

Bmw_M6

2015_BMW_M6

2015_BMW_M6

2015_BMW_M6

2015_BMW_M6

2015_BMW_M6

2015_BMW_M6

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder